Natuurlijk is het leuk om een naam te kiezen voor je hond. Maar het kan ook een hele moeilijke exercitie zijn om te komen tot een een leuke hondennaam. Het moet een makkelijke roepnaam zijn omdat je deze vaak zal gebruiken in gebiedende wijs. De hond, reu of teef, zal toch moeten komen als je hem/haar roept.

Heeft je hond eens stamboom? Dan is het kiezen van een hondennaam mogelijk iets makkelijker. Via de diverse sites kan je een paar ideeën opdoen. Wanneer je hond geen stamboom heeft dan kan je kiezen voor een leuke naam. Maar het is belangrijk om hier goed over na te denken, net als met een kind kan je de naam van je hond niet zomaar wisselen. Een hond kan best oud worden dus de juiste naam is belangrijk

Kies bij voorkeur voor een korte hondennaam omdat dit makkelijk roep. Stoere hondennamen zijn Max, Bo, Sam, Beau, Luna, Sam en Spike. Maar uiteraard staat het vrij om iets origineler te zijn en zelf een leuke naam voor je hond te bedenken.

Honden met stamboom

Honden met een eventuele stamboom zijn wel gebonden aan strikte voorwaarden als u een naam kiest voor uw hond. Deze stambomen kunnen aangevraagd worden door de fokker bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Huberts (KMSH) of bij de Raad van Beheer. Hiervoor dient de “Dek- en Geboortemelding”, bijgevoegd met de originele stamboom van de teef of reu, binnen de 14 dagen na de geboorte van de pups aan de KMSH of RVB gestuurd worden.

Als u hond dan een officiele erkende stamboom heeft, kan hij een hondennaam krijgen. Deze bevat ten eerste de naam van de kennel. De “voornaam” moet beginnen met een letter die gekoppeld is aan het geboortejaar van de hond. Honden met een stamboom, geboren in 2010, hebben een naam beginnend met de letter “j”. Honden van voor het jaar2011 zal dat de letter “k” zijn.

Hulp met kiezen

Bent u op zoek naar een leuke, originele of stoere hondennaam? Kijk dan eens hier voor een stoere hondennaam voor een reu of hier voor een leuke naam voor een hondennaam voor een teef