Een nieuw matras kopen kan een hele investering zijn, afhankelijk van het soort matras wat je wilt. Het is dus belangrijk om zeker te weten of een matras bij je past en of het goed ligt. Je begint altijd met oriënteren, maar je zult snel genoeg merken dat er ontzettend veel aanbod is. Belangrijk is dat je je goed voorbereid voordat je naar de winkel gaat, daar slaapadvies krijgt en dat je uitgeslapen op pad gaat. Wanneer je moe bent is je lichaam al snel tevreden als je lekker ligt. Bij de aankoop van een nieuw matras kun je de matrassen testen. In dit artikel lees je een aantal tips bij het proefliggen.

Tips bij het testen

  • Zoals hierboven al aangegeven, zorg ervoor dat je uitgeslapen bent. Een moe lichaam vindt het al snel prima.
  • Draag comfortabele kleding.
  • Wanneer je op je rug ligt is het belangrijk om te kijken hoe de billen de rug ondersteund worden.
  • Wanneer je op je zij ligt is het belangrijk om te kijken of je schouders comfortabel in het matras liggen.
  • Beweeg op het matras, draai een aantal keer om, gaat dit makkelijk?
  • Probeer altijd je eigen slaaphouding uit, lig je op je zij? Ga dan ook tijdens het testen op je zij liggen.
  • Vergelijk verschillende matrassen.
  • Kijk of het matras geschikt is voor de lattenbodem die je hebt of wilt.

Thuis proefslapen

Bij bepaalde matrasmerken zijn er mogelijkheden om een matras thuis te testen. Merken die hier de mogelijkheid toe geven zijn; Pullman, Eastborn en Tempur. Deze merken hebben aangegeven bij de dealers dat ze de thuis proefslapen service aan mogen bieden. De dealer mag zelf bepalen wat de voorwaarden zijn voor het thuis proefslapen.

Er zijn dus mogelijkheden om een matras goed uit te proberen, voor sommige mensen is het belangrijk om zeker te weten dat het matras genoeg ondersteuning biedt, vooral voor mensen die rugproblemen hebben of moeite hebben met slapen.

Proefslapen in een hotel

Er is ook de mogelijkheid om een matras in een hotel uit te proberen. Er zijn twee merken die deze service aanbieden; Auping en M-Line. Op de site van Auping kun je terugvinden in welke hotels in Nederland en het buitenland de matrassen van Auping aangeboden worden. Je betaald uiteraard wel voor de hotelovernachting, maar verder zijn er geen kosten aan verbonden. Je hebt dus en een leuk nachtje weg, en je kunt je beoogde matras testen.

Bij M-Line vindt je ook informatie over de locaties op de website. Er staat niet duidelijk op de site vermeld welk matras waar ligt, maar je kunt altijd even bellen naar de hotels om te kijken welke matrassen zij hebben.