De Bredase ondernemer Bay van der Bunt ziet luxe, particuliere woonzorg voor vermogende ouderen als een groeimarkt. Zijn bedrijf Woonzorg Invest geeft daarom vanaf vandaag voor bijna tweeënhalf miljoen euro aan obligaties uit. Hiermee realiseert Van der Bunt op zijn eigen Landgoed Keihoef in Breda 5 luxe woonzorg appartementen, 8 luxe zorghotelstudio’s en 8 zorgvakantiechalets voor kapitaalkrachtige, zorgbehoevende ouderen.

Een belegger ontvangt zevenenhalf procent rente per jaar op een obligatie van duizend euro. De looptijd is vijf jaar. Inleggen kan online via de website woonzorginvest.nl. De obligaties zijn gedekt door een 1e hypotheek. Ruim zeven ton hiervan financiert Van der Bunt zelf. De rente wordt elk kwartaal voldaan uit de huuropbrengst en de zorgexploitatie.

Het zorgvastgoed wordt energieneutraal. Zonnepanelen zorgen voor stroom- en warmwatervoorziening en een ecologische vijver maakt afval en regenwater geschikt voor gebruik in het zwembad.

Zorgexploitant John Kremers (50) biedt cliënten een hoog niveau van zorg- en dienstverlening. Van huishoudelijke zorg tot verpleging, van luxe catering tot een auto met privéchauffeur. Van conciërge tot tuinman. Een uitermate hoge standaard die ook geldt voor het tijdelijk verblijf in de zorghotelkamers en de zorgvakantiechalets.

Kremers zegt hierover: ”De persoonlijke wensen en behoeften van onze cliënten staan centraal in ons leefstijl- en belevingsgericht zorgconcept. Respect voor ieders identiteit en keuzes, zijn bepalend voor de wijze waarop wij onze zorg en diensten leveren. De zorg wordt bekostigd, deels met eigen middelen en deels vanuit een persoonsgebonden budget. “Belangrijk is dat bewoners non-stop zijn verzekerd van persoonlijke aandacht en begeleiding van een niveau dat zij gewend zijn.”

De huurprijzen voor langdurig verblijf liggen tussen drieduizend euro en ruim negenduizend euro per maand. Dit is inclusief woonservicekosten. De woonzorg appartementen hebben een woonoppervlak tot 93m2 en elk een privé tuin van 500m2.

Bay van der Bunt (68) de verhuurder zegt over zijn plannen: “Mijn echtgenote (70) en ik hebben eerst geprobeerd het landgoed te verkopen. Serieuze kopers haakten echter af wegens de grootte van het perceel, de opstallen en het intensieve onderhoudswerk.

Een snelle rekensom leerde mij dat exploitatie als woonzorglandgoed een jaarlijks rendement van veertien tot achttien procent oplevert. Inmiddels zijn er daarom vergevorderde plannen voor de verhuur en zorgexploitatie van soortgelijke luxe woonzorg landgoederen door heel Nederland.”

 

###

Noot voor de redactie.

Persbijeenkomst op zaterdag 17 september 2016 om 14:30 uur in Breda

U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken Bay van der Bunt en John Kremers, de aanwezige potentiele beleggers en bewoners, het landgoed en de plannen rondom de verhuur en zorgexploitatie.

Over Bay van der Bunt
Bay van der Bunt heeft ruim veertig jaar ervaring in de internationale handel o.a. in zeldzame dranken, in antiek en in historische auto’s. In 1995 kocht hij het landgoed met Rijksmonument aan de rand van Breda en verbouwde de oude woonboerderij uit 1872 en traditionele Vlaamse schuur gedurende 15 jaar in authentieke stijl.

Over John Kremers
John Kremers is al heel lang werkzaam in de zorgsector. Na een lange ziekenhuiscarrière in de verpleging en anesthesie, heeft hij in 2001 de stap gezet naar de ouderenzorg, waar hij sinds die tijd verschillende directiefuncties heeft bekleed en veel bestuurlijke ervaring heeft opgebouwd.

Download foto’s hier