Het liefst heeft iedereen een gezonde relatie met daaruit voortvloeiend wellicht het samen krijgen van kinderen. Op de manier zoals het hoort, een bewuste keuze met tijd en middelen genoeg om dit op een juiste manier te kunnen laten gebeuren. Helaas is dit niet altijd het geval. Er zijn tal van situaties waarin het niet zo rustig verloopt.

Twijfel over vaderschap

Het gebeurt maar al te vaak dat er na overspel een zwangerschap ontstaat en er onzekerheid is over wie de vader van het kind is. Of in ergere gevallen van bijvoorbeeld een verkrachting dat er onduidelijkheid onstaan is. Juridisch gezien is het zeer belangrijk om te weten wie de vader is. Denk aan het moeten betalen van alimentatie of het toewijzen van voogdijschap over het kind. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel handige manieren om vast te stellen wie de vader is door middel van een vaderschapstest. Deze is nog niet verplicht maar zou dat misschien in de erge gevallen wel moeten zijn.

DNA test biedt uitkomst

Door het laten uitvoeren van een eenvoudige DNA test kan er binnen enkele dagen al bekend zijn wie de vader is. Dit scheelt een hoop stress en haalt meteen de onzekerheid weg. De testen zijn voor meer dan 99,9% zeker dus zeer betrouwbaar. De test wordt online besteld en discreet verzonden. Met behulp van wattenstaafjes moet wangslijm worden afgenomen bij vader en het kind en dit dient weer terug verzonden te worden. Dan na enkele dagen is de uitslag bekend.

Kosten DNA test

Het is niet vreemd dat we bij een vaderschapstest denken aan een prijzig onderzoek. Toch hoeft het helemaal niet veel te kosten en kan de test bij veel bureaus al voor minder dan 200 euro afgenomen worden. Dat is het zeker waard gezien de consequenties en resultaat ervan. Als er via een rechtzaak een test gedaan moet worden zullen de kosten wel iets meer zijn, maar nog geen grote bedragen die in rekening worden gebracht.