Een veilig huis en veilig thuis, dat willen we allemaal. Een plekje waar jij je op je gemak voelt, waar je persoonlijke spulletjes staan en waar je blindelings de weg weet. We willen daarnaast zo lang mogelijk in ons eigen huisje blijven wonen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Veel mensen die ouder worden of mensen die een ziekte krijgen, hebben behoefte aan hulp. Deze hulp verschilt per persoon. De een heeft bijna vierentwintig uur per dag hulp nodig, terwijl de ander het makkelijk af kan met alleen wat schoonmaak uurtjes. Als het om een ouder gaat, willen veel familieleden optreden als mantelzorger. Hij of zij neemt de zorg voor de hulpbehoevende op zich. De mantelzorger pendelt tussen eigen huis en het huis van de hulpbehoevende en moet als het ware twee huishoudens runnen. In eerste instantie is dit prima vol te houden, maar je merkt steeds vaker dat het op gaat breken. Daar is gelukkig een oplossing voor. Zo heeft bijvoorbeeld Thuis aan Huis een mantelzorgwoning. Dit is een woning die aan een ander huis wordt geplaatst. Het is een huisje die helemaal gemaakt en ingericht wordt naar de smaak van degene die er gaat wonen. Indien gewenst wordt het oude huis nagebootst. Deze woning kan dus in de tuin of aan het huis van de mantelzorger worden geplaatst. Iedereen behoudt zijn eigen privacy, maar voor de mantelzorger is het een stuk makkelijker en is minder reistijd kwijt. Voor de hulpbehoevende is het ook ideaal, aangezien hij of zij langer op zichzelf kan blijven wonen en dat hij of zij weet dat er altijd iemand in de buurt is.

Mantelzorgwoning

De mantelzorg is voor velen een ideale oplossing. Een kant-en-klare woning geheel naar eigen wensen in te richten. Je kunt de woningen snel plaatsen en ook weer weghalen. Andere voordelen zijn:

  • de hulpbehoevende kan langer op zichzelf blijven wonen
  • het huis wordt op maat gemaakt
  • het huis kan geplaatst worden zonder vergunning
  • het is een rolstoelvriendelijk huis en beschikt dus niet over drempel
  • keuken en badkamer zijn verstelbaar.

Als je voor een mantelzorgwoning kiest, is het belangrijk dat je voor een betrouwbaar bedrijf gaat. Een bedrijf dat ervaring heeft met het plaatsen van mantelzorgwoningen. Zoals we hierboven al hebben genoemd is Thuis aan Huis één van die bedrijven. Zij zorgen ervoor dat mantelzorg makkelijker wordt. Familieleden krijgen meer gemoedsrust en de hulpbehoevende aandachtige zorg.

Maak het jezelf makkelijk

Op jezelf blijven wonen is voor veel ouderen een wens. Vaak willen ze niet naar een verzorging- of bejaardenhuis. Ze willen hun eigen woning behouden en hun zelfstandigheid. Met een mantelzorgwoning behouden ze dan wel niet hun eigen woning, maar wel hun zelfstandigheid. Daarnaast is de woning precies zo in te richten als de oude woning. Maak het jezelf dus een stukje makkelijker door voor een mantelzorgwoning te gaan.