Een natuurlijk wit gebit: helaas niet voor iedereen weggelegd 

Je ziet ze overal: een stralende glimlach met een hagelwit gebit. In die tandpastareclame op tv, op die poster bij de bushalte, op die foto van een bekend model in een modeblad. Helaas is een natuurlijk wit gebit niet voor iedereen weggelegd. Door het nuttigen van doodnormale consumpties als koffie en thee kunnen je tanden al verkleuren. Het effect hiervan op de kleur van de tanden is voor iedereen persoonlijk.

De oplossing: tanden bleken
Verkleurde tanden kunnen opnieuw stralend wit gemaakt worden door middel van het bleken van de tanden. Dit kan op verschillende manier, ook wel bekend als thuis bleken (home bleaching) of het laten bleken door de tandarts (in-office bleaching). Beide methodes hebben hun voor- en nadelen, en het effect van de behandeling is soms moeilijk te voorspellen. Het bleken van de tanden kan bijvoorbeeld gemakkelijk gedaan worden via tandenthuisbleken.nl.

Zorgt een wit gebit voor meer succes?
Uit Brits onderzoek is gebleken, dat mensen met een sneeuwwit gebit inderdaad meer succes boeken dan mensen met (licht)verkleurde tanden. Uit dit onderzoek, uitgevoerd bij 2000 Britse mannen en vrouwen, waarbij ook professionele tandartsen waren betrokken, is gebleken dat mensen met een sneeuwwit gebit gemiddeld 5 jaar jonger worden geschat dan mensen met (licht)verkleurde tanden. Daarnaast dachten de ondervraagden dat de mensen met een sneeuwwit gebit hoger opgeleid waren en naar de universiteit waren gegaan. Uit dit onderzoek blijkt dus dat een stralend witte glimlach inderdaad kan leiden tot meer succes, zowel op werk- als op sociaal gebied. Want wie wil dat nou niet, een stralende, zelfverzekerde, witte glimlach? Kijk voor meer informatie over het bleken van de tanden ook eens hier.